Διαμερίσματα Αγριλιά στο Βαθύ

Τοποθεσία - Λίγα λόγια για το Βαθύ

Το Βαθύ είναι ένας γραφικός και απάνεμος όρμος με χρυσαφένια αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Σίφνου και σε απόσταση 10χλμ. από την Απολλωνία και 15χλμ. από το λιμάνι, τις Καμάρες.

Εδώ υπάρχει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σίφνου και ο οικισμός εκτείνεται πάνω από την παραλία. Το συγκρότημα "Agrilia - apartments & studios" βρίσκεται λίγα μέτρα μετά το μοναστήρι των Ταξιαρχών, στη δεξιά πλευρά της παραλίας. Η προσβάση των τροχοφόρων σταματάει στην είσοδο του οικισμού λίγα μέτρα απο την παραλία, όπου υπάρχει δημοτικό Parking. Εκεί βρίσκεται και η στάση των λεωφορείων που καθημερινά με τακτικά δρομολόγια συνδέουν το Βαθύ με τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.

Κατά μήκος της παραλίας και δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν εστιατόρια με παραδοσιακές σιφνέικες γεύσεις, καφέ, ζαχαροπλαστεία, mini markets κ.α. Στολίδι και χαρακτηριστικό γνώρισμα του μικρού οικισμού είναι το μοναστήρι των Ταξιαρχών κτισμένο το 17ο αιώνα.

Ακόμη, στο Βαθύ συνεχίζουν να λειτουργούν παραδοσιακά αγγειοπλαστεία όπου μπορεί κανείς να τα επισκευθεί και να παρακολουθήσει την κατασκευή χειροποιήτων κεραμικών. Η περιοχή γύρω απο το Βαθύ είναι ιδανική για όσους θα ήθελαν να περπατήσουν σε μονοπάτια μέσα σε κατάφυτες περιοχές απο φίδες, σχίνα, θυμάρι, φασκομηλιές και πολλά άλλα φυτά.

Κοντινές περιοχές που αξίζει κάποιος να επισκευθεί είναι και η Φικιάδα (προσβάσιμη με τα πόδια ή με σκάφος), γνωστή για την παρθένα παραλία της και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.


Δείτε το Agrilia apartments & studios σε μεγαλύτερο χάρτη
Βαθύ
Πανοραμική φωτογραφία του κόλπου του Βαθιού (κάντε κλικ για μεγέθυνση)