Καλώς ορίσατε στο Αγριλιά

Ακριβώς δίπλα στην αμμουδιά στον γραφικό κόλπο του Βαθιού!

Πετρόχτιστα παρτέρια και ένα πέτρινο παραδοσιακό πηγάδι, συνδυάζονται με τα πολύχρωμα λουλούδια που είναι ολόγυρα φυτεμένα, δημιουργώντας ένα γαλήνιο σκηνικό.

Χαλαρώστε στις ξαπλώστρες που βρίσκονται κάτω από την σκιά που χαρίζουν απλόχερα τα ελαιόδεντρα στην αυλή μας και χαρείτε τη θάλασσα σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Σίφνος

Λίγα λόγια για τη Σίφνο

Πανοραμική άποψη των Καμαρών της Σίφνου

Η Σίφνος ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Σέριφο, Κίμωλο και Αντίπαρο. Έχει έκταση 83τ.χλμ. και η ακτογραμμή του φτάνει τα 70 χλμ. Η απόσταση απο τον Πειραιά είναι 75 ν.μ. Διαθέτει καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά και με τα γύρω νησιά με συμβατικής ταχυτητας επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία καθώς και με ταχύπλοα.

Ο οικισμός Εξάμπελα στη Σίφνο

Είναι το νησί με τις σχεδόν απείραχτες φυσικές ομορφιές, τους κατάλευκους παραδοσιακούς οικισμούς, τις αμέτρητες εκκλησίες και τους φιλόξενους ανθρώπους. Η πλούσια ιστορία του νησιού, που αποτυπώνεται σε κάθε σοκάκι του και οι εναλλαγές των τοπίων του, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη. Η περιήγηση στη Σίφνο είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις και ικανοποιεί όλα τα ενδιαφέροντα. Αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες και μοναστήρια, καταπράσινα τοπία και άγριοι ορεινοί όγκοι, απέραντες αμμουδιές και μικροί προστατευμένοι όρμοι που παίζουν με τα κύματα του Αιγαίου.

Μονοπάτι στη Σίφνο

Για να απολαύσει κανείς τις σπάνιες ομορφιές του Σιφνέικου τοπίου, αξίζει να πεζοπορήσει βαδίζοντας στα παλιά γραφικά μονοπάτια.

Sifnos trails

Η παραλία Αποκοφτό στη Σίφνο

Τα χωριά της Σίφνου είναι: Απολλωνία (πρωτεύουσα), Άνω Πετάλι, Εξάμπελα, Κάστρο, Κάτω πετάλι, Καταβατή και Αρτεμώνας. Παραλίες του νησιού είναι οι Καμάρες (λιμάνι), Βαθύ, Φάρος, Φασολού, Σεράλια, Αποκοφτό, Πλατύς Γιαλός, Βρουλίδια, Φυκιάδα και Χερρόνησος.

Παραδοσιακά κεραμικά σκεύη στη Σίφνο

Η Σίφνος αποτελεί το προπύργιο της ανάπτυξης και διάδοσης της αγγειοπλαστικής στον Κυκλαδικό χώρο. Τα πρώτα δείγματα αγγειοπλαστικής τέχνης χρονολογούνται από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο (αγαλματίδια, διακοσμητικά και χρηστικά σκεύη) και από τότε ως και σήμερα συνεχίζεται η τέχνη αυτή.

Το πανηγύρι στο Σταυρό του Φάρου

Τέλος, θα απολαύσετε το καλό φαγητό. Η Σίφνος ειναι πατρίδα του διάσημου μάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ που ειναι και ο συγραφέας του πρώτου στην Ελλάδα βιβλίου με συνταγές μαγειρικής.